juni 2006 - Reisverslag uit Beuningen, Nederland van Peter en Jolanda Diks - WaarBenJij.nu juni 2006 - Reisverslag uit Beuningen, Nederland van Peter en Jolanda Diks - WaarBenJij.nu

juni 2006

Door: Peter

Blijf op de hoogte en volg Peter en Jolanda

23 Juni 2006 | Nederland, Beuningen

6 juni 2006
Het is alweer een tijdje geleden dat je iets van ons hoorde. Maar ja, we hadden ook niet veel te vertellen.
Maar nu hebben we groot nieuws! Eindelijk hebben we ons contract getekend. Ik hoor jullie denken "Nu pas, en jullie hebben al zoveel voorbereidend werk gedaan, zoals huis verkocht, verhuizing geregeld etc...". Dat klopt helemaal maar we hadden al een intentieverklaring getekend in maart j.l.
Dus we hadden al zekerheid, maar goed nu hebben we toch echt 100% zekerheid. In de intentieverklaring stond dat we voor 1 juni 2006 het arbeidscontract zouden krijgen. Nu waren Rineke en Hans pas geleden bij ons, maar hadden ze het contract niet bij zich omdat de advocaat nog enkele dingen moest uitzoeken. En laten we eerlijk zijn...Je wilt toch wel dat alles in orde is voordat je daar naar toe verhuisd, nietwaar?
Op 31 mei om 23.45 uur hebben we de handtekening onder ons toekomstcontract gezet...geweldig, wat een gevoel was dat. Nu kan het echt beginnen. Nog anderhalve week en we vertrekken weer even naar ons 2e vaderland. We hebben er echt zin in. Nou als we terug zijn laat ik weer wat van ons horen. Tot dan!

23 juni 2006
We zijn alweer een paar dagen terug uit Portugal. Wat een heerlijke reis. We vertrokken op zaterdagochtend om 06.30 uur uit Beuningen. We hadden afgesproken om rond 07.30 uur bij Wilma en Roland te zijn. Daar nog even koffie gedronken en daarna naar Brussel Charleroi. Op de gezellige kneuterige luchthaven hebben we buiten in de zon koffie gedronken en daarna ingechecked. Dat ging lekker relaxed. ideaal voor onze 2 maagdelijke vliegers. Ze zagen er relaxed uit man........geweldig relaxed. De vlucht ging voorspoedig. Af en toe nam de "bus" volgens Wilma een drempeltje: dat was haar beleving van de vlucht. In de Algarve aangekomen hebben we iedere dag wel als toeristen geleefd. Veel gezien en niet minder gedronken. Wij zeiden al tegen elkaar "deze tocht gaan we nog wel vaker maken, met de andere familieleden". Je kent het wel: het uiterste zuidelijkste punt van Europa genaamd Sagres of het Monchique gebergte, trouwens er is nog veel te zien van de enorme bosbranden van vorig jaar, lekker piri-piri eten in een echt Portugees restaurantje, Albufeira bekijken en natuurlijk nog even naar ons nieuwe huis. Ja gelukkig het stond er nog zoals het in mijn gedachten staat en op mijn bureaublad van de computer. Ook nog even langs Hans en Rineke geweest om hun zwembad te bewonderen en om het contract nu echt te ondertekenen. De 5 dagen zijn omgevlogen. De terugvlucht verliep ook prima. Wilma en Roland zijn een ervaring rijker en wij weten nu zeker dat ze volgend jaar terugkomen. Want éénmaal aan dit heerlijke land geroken te hebben wil zeggen dat je verkocht bent. En nu maar hopen dat het niet bij iedereen zo is, want dan is Portugal dadelijk even vol als Nederland. Thuis in Nederland ben ik alweer 2 dagen aan het werk maar ja, nog maar 3 maanden en we zijn er voorgoed !!!!

• 23 Juni 2006 - 14:58

Sandra:

Fijn, dat het allemaal zo goed bevallen is! Wij komen zeer zeker volgend jaar jullie stulpje bewonderen!

• 23 Juni 2006 - 22:01

Jeroen:

Zeer leuk stukje! De teksten worden met de dag beter..echt leuk om te lezen...

• 26 Augustus 2006 - 07:58

Jo En Jan Vrasdonk:

Peter, Wat leuk om op deze manier eens kontakt met je te hebben. We hebben je foto's bekeken het komt ons heel bekent voor.Wij zijn een aantal jaren in Cabanas geweest en het zit er in dat we in Februari 07 daar weer zijn, het zou leuk zijn als we elkaar daar eens kunnen onmoeten.We wensen jullie veel succes in de komende spannende tijd gr.Jo en Jan

Verslag uit: Nederland, Beuningen

Een bestaan in Portugal

Jolanda is 46 jaar oud en werkt bij de Sociale Verzekeringsbank in Nijmegen.
Gezinsamenstelling:
De oudste drie jongens zijn de deur al uit, de 2 jongsten gaan studeren.
'O nosso Sonho'
Onze toekomst:

24 Mei 2009

Hollandse gezelligheid!

14 Maart 2009

Abraham in Druten

01 Februari 2009

Een vreemde manier van wakker worden!?!?!

12 Januari 2009

Weekje Holland

12 Januari 2009

Bezoek uit Holland
Peter en Jolanda

Wij zijn Peter en Jolanda Diks. Een echtpaar uit Beuningen, een plaats 5 km van Nijmegen. Peter is 47 jaar oud en werkt als travelmanager bij MVO Travel in Beuningen. Koopt hotels, en huizen in voor een reisorganisatie en verhuurt deze aan particulieren.Tevens verwerkt hij deze in een reisgids en verhuurt ze aan reisbureaus. Jolanda is 46 jaar oud en werkt bij de Sociale Verzekeringsbank in Nijmegen. Faby, de boxer, is 8 jaar oud en is de vriendin van Peter. Zij mag ook mee naar de Algarve. Gezinsamenstelling: Samen, beiden gescheiden, hebben wij 5 kinderen allemaal jongens in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar oud. Drie jongens hebben al verkering. De oudste drie jongens zijn de deur al uit, de 2 jongsten gaan studeren. 'O nosso Sonho' Je zult je vast afvragen wat betekent dit woord. In het Portugees betekent het ' onze droom' . En inderdaad zoals de titel al zegt een droom wordt werkelijkheid voor ons. Kijk op een gegeven moment kom je op een leeftijd waarbij je denkt; als ik nu mijn droom niet tot uitvoer breng komt het er nooit meer van. En ik moet er niet aandenken dat als ik strak oud ben, ik altijd blijf denken 'had ik toen die droom maar verwezenlijkt, nu kan het niet meer'. Dat lijkt mij afschuwelijk. Mijn motto is altijd geweest ' je leeft maar één keer, haal er dan ook uit wat er in zit' . Onze toekomst: Wij hebben alles goed overwogen voordat we deze stap gingen zetten. Het is tenslotte niet niks om je kinderen en familie achter te laten en 2500 km. verderop te gaan wonen. Toch heeft het altijd bij mij gekriebeld om in Portugal te gaan wonen. Na de afgelopen jaren Jolanda regelmatig mee genomen te hebben naar Portugal is ook zij verknocht aan dit heerlijke land.Wij gaan 5 kilometer van Tavira wonen, een mooie vissersplaats ten oosten van de hoofdstad Faro. Per 1 november gaan we werken voor een bedrijf gespecialiseerd in management en verhuur van accommodaties ten Oosten van Faro genaamd East Algarve Property Management/Rentals. Daar krijgen we het management over 65 woningen, varierend van zwembadvillas tot appartementen. Deze moeten iedere week gecontroleerd en gerapporteerd worden aan de eigenaren. Tevens gaan we de gastenservice verlenen aan vakantiegangers die één van deze huizen gaan huren. Dus u weet waar u volgende vakantie naar toe gaat! Mail ons maar.